Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Săptămâna prevenirii criminalității” la a IX-a ediție
Veronica Hodas  - Luni, 29 Septembrie 2014

În cadrul unei conferințe de presă susținută, luni, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, s-a lansat cea de-a IX-a ediție a campaniei de prevenire „Săptămâna prevenirii criminalității”.

La conferință au praticipat șeful IPJ, Floretin Vlad, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, inspectorul școlar general Claudiu Mondici, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Virgil Dragoș, comisarii șefi Alexandru Racoți și Marius Mureșan, iar de la prevenire Simona Săndulescu, Felicia Hrihorișan și purtătorul de cuvânt la IPJ Satu Mare, Camelia Cosma.

Campania se derulează în perioada 29 septembrie – 3 octombrie și constă în organizarea de activități preventiv-informative în spațiul public, cu scopul de a-i sensibiliza pe cetățeni cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție și referitor la consecințele asociate comiterii infracțiunii.

„Săptămâna prevenirii criminalității” este o campanie derulată la nivel național de Poliția Română prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.  La nivelul IPJ Satu Mare se vor desfășura diferite acțiuni.

Evenimentul se va desfășura pe tot parcursul acestei săptămâni, când vor fi abordate cinci teme,  fiecare zi având o altă temă. Așadar prima acțiune desfășurată sub tema „Prevenirea delicvenței juvenile” va avea loc luni, când la sediul Penitenciarului Satu Mare, 60 de elevi de la Liceul de Artă „Aurel Popp” și de la Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu” Satu Mare, însoțiți de cadrele didactice și reprezentanți ai ISJ Satu Mare și reprezentanți ai Serviciului de Probațiuni, se vor întâlni cu tinerii deținuți.

Apoi, la Liceul Romano Catolic „Josephus Calasatius” din Carei va avea loc o educație juridică pe înțelesul elevilor.

Activitățile vor continua marți sub egida „Prevenirea victimizării minorilor”. În patru școli gimnaziale din județul nostru vor fi susținute sesiuni informative având ca tematică „Prevenirea pornografiei infantile și a victimizării minorilor prin abuzuri sexuale”.

Tema de miercuri este „Prevenirea furturilor”, iar în acest context, în intervalul orar 10-17, în Pasajul Pietonal Corneliu Coposu va avea loc o expoziție tehnică cu sisteme de supraveghere și protecție a locuințelor. După care, între orele 17-20, în cartierele sătmărene va avea loc caravana prevenirii furturilor din auto, locuințe și a tâlhăriilor, iar la Carei va fi organizată o întâlnire între polițiștii de proximitate și elevii claselor a X-a și a a XI-a, unde se va discuta despre prevenirea furturilor în rândul elevilor.

Joi, 2 octombrie va fi ziua „Prevenirii infracțiunilor comise cu violență” și se vor desfășura diferite sesiuni informative. 

Ultima zi a campaniei, vineri 3 octombrie, are ca temă „Siguranța rutieră”, iar la ora 14.00, elevi cu vârste peste 14 ani vor participa la marșul bicicliștilor pe traseul Piața 25 Octombrie-Grădina Romei și retur și vor avea loc acțiuni cu caracter preventiv privind nerespectarea vitezei legale de deplasare.

 

 

 

 

 

1961 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Jaf armat la RDS - UPDATE